top of page
Karina Pool_primair logo kleur.png
SUU09257_edited.jpg

Hallo, ik ben Karina 

Als projectleider, als mens, zie ik de positieve kant van het leven en mijn medemens. Daarbij ben ik me heel bewust van de veranderende wereld en onze rol als mens hierin. Als projectleider (met marketing en communicatie achtergrond), maak ik graag het positieve verschil. Ik zet mijn ervaring en bevlogenheid bij voorkeur in bij duurzame projecten. Het is tijd voor verandering en daar draag ik graag mijn steentje aan bij!

Op deze pagina lees je wie ik ben, wat ik kan en wat ik graag wil doen. Bel of app me gerust als je meer wilt weten: 06 294 98 644.

 • LinkedIn
 • Instagram

Dit ben ik en hier werk ik graag aan 

Tot een paar jaar geleden werkte ik vooral op het raakvlak van toerisme en marketingcommunicatie. Sindsdien heb ik me ontwikkeld tot projectleider in de duurzame transitie. In mijn thuisomgeving lette ik al op mijn ecologische voetafdruk, in mijn werk probeer ik nu ook het duurzame verschil te maken. De impact van toerisme op de natuur is groot. Hier ligt voor mij op dit moment de uitdaging. Hoe overtuig ik ondernemers om hun duurzame aanbod te vergroten, hoe verleid ik consumenten om duurzamer te gaan reizen? De Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties zijn daarbij mijn kompas. 

Ik speel graag een rol in een van de grootste uitdagingen van deze tijd: de transitie naar een duurzame wereld. Als projectleider binnen de sector toerisme maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld bij opgaves rondom klimaat, voedsel, wonen, energie, biodiversiteit of welzijn. Wat voor mij voorop staat is dat ik een bijdrage kan leveren aan een mooiere wereld. Het liefst in een rol als projectleider waarbij verbinding, inspireren, enthousiasmeren en verandering voorop staat. Om  een positieve impact te maken. 

IMG_9065.JPEG

Dit ben ik

 • Duurzame aanjager

 • Projectmanager

 • Marketing Communicatie Professional

 • Kenner van de SDG's

 • Enthousiast en flexibel 

 • Mensenmens 

 • Handen uit de mouwen 

 • Beschikbaar 4 - 28 uur p.w.

 • Hbo werk- en denkniveau

IMG_0634.jpeg

Dit heb ik gedaan

Adviseur duurzaamheid
Merk Fryslân (nog steeds)

Projectleider ambassadeursprogramma Waddenzee Werelderfgoed

Projectleider

Visit Wadden
 

Campagneleider

LF2018

 

Marketingcoördinator

Koopmans Koninklijke Meelfabrieken 

"Ik houd van werk waarbij ik het verschil kan maken met een positieve impact. Ik hoef geen grote wereldverbeteraar te zijn, maar draag graag mijn steentje bij."

IMG_5674.JPEG

Dit kan ik

 • Jaar- en projectplannen schrijven

 • Projecten aansturen en coördineren 

 • Bijeenkomsten organiseren en presenteren voor stakeholders  activaties voor diverse doelgroepen

 • Marketingplannen schrijven

 • Campagnes bedenken, opzetten en uitvoeren

 • Social media strategie en uitvoer

 • Nieuwsbrieven maken

 • Website beheer

 • Persberichten schrijven

 • Evenementen organiseren 

IMG_5678.JPEG

duurzaamheids-
plan
merk fryslân 

Voor Merk Fryslân heb ik het eerste duurzaamheidsplan opgesteld. Een jaarplan met de ambitie en doelstellingen voor het team, de sector en  bezoekers met de SDG's als basis. 

Dit is naast het schrijven veel afstemming met partners in het werkveld.

sdg action days toerisme in friesland

Ik heb het programma samengesteld voor de SDG Action Days vanuit Merk Fryslân. Voor de sector toerisme een aantal inspirerende webinars en voor bezoekers een videocampagne gericht op het creëren van bewustzijn voor duurzaam reizen. 

duurzame ambitie
visit wadden 

Ik heb de term duurzaam toerisme binnen Visit Wadden vorm en inhoud gegeven door de ambitie 'een van de meest duurzame bestemmingen van Europa' te introduceren en te laden. Voor stakeholders heb ik een animatievideo ontwikkeld. 

ontwikkeling ambassadeur
programma

In opdracht van het ministerie van LNV heb ik een ambassadeursprogramma voor Waddenzee Werelderfgoed opgezet. De kaders en uitgangsputen bepaald voor diverse doelgroepen en stakeholders en een start gemaakt met het vormen van het netwerk

Marlies Groot.jfif

Marlies Groot
Projectleider bestemmingsmanagement 

'Karina is een super enthousiaste, bevlogen professional met veel energie en boordevol goede ideeën. Altijd positief, anticiperend en een hele snelle denker en werker. Ze kan complexe zaken vereenvoudigen en is conceptmatig en analytisch sterk.' 

Hanneke Schmeink.jfif

Hanneke Schmeink
Aanjager Vereniging Circulair Friesland

'Een stevige duidelijke stip zetten en daar samen praktisch invulling aan geven; dat is samenwerken met Karina. Tel daarbij op: positief kritisch, een tikkeltje lef, kwetsbaar en oog voor wat leeft en speelt. Dat samen maakt dat we slagvaardig en wendbaar doorpakken.' 

Michel Aaldering.jfif

Michel Aaldering 
VVV directeur 
Terschelling 

'Het is altijd plezierig samenwerken met Karina. Een professionele groene marketeer en projectleider met hart voor de Wadden. Jammer dat ze zo'n groot fan is van Vlieland, verder kan ik haar eerlijke en nuchtere manier van werken van harte aanbevelen :-)'

WhatsApp Image 2022-12-09 at 10.06.12.jpeg

Leonie Venema 
Omgevingsmanager
provincie Groningen

'Vrolijk, ondernemend, niet bang om je (tactisch!) een spiegel voor te houden en soms een tikkeltje ongeduldig.

Zonder je de les te lezen nodigt ze je uit om kleine stapjes te zetten, 'gewoon ergens te beginnen' en toch ook groot en zonder grenzen te denken.'

THUIS 
 

Ik ben opgegroeid op Vlieland en hoewel ik daar niet meer woon is dat nog steeds mijn happy place. Ik kom er nog heel graag. 

Na meerdere omzwervingen ben ik geland in Leeuwarden. Daar woon ik samen met mijn vriend Johan (bijna man:-)) en onze kinderen Hanna (10 jr) en Hugo (8 jr). 

STUDIE
 

Masterclass Karaktervol Positioneren via NIMA - 2021

Mastercourse Digital Marketing via NIMA - 2016 

Nima Marketing B via NHL Hogeschool - 2012

HEAO Communicatie Hanzehogeschool - 2003

 

DROMEN
 

Ik droom van een wereld waarin er meer tolerantie is voor elkaar, minder oordelen en meer respect.

Een wereld waarin de opwarming van de aarde stopt. En waarin de Sustainable Development Goals in 2030 zijn geslaagd. 

En om het iets kleiner te houden: ik wil graag het verschil maken. Goed doen in mijn thuisomgeving en mijn werkomgeving.

 

Contact

Bel, app of mail me als je verder kennis wilt maken. Ik sta open voor projecten die impact maken, klein en groot. Voor korte en langere tijd. 

Karina Pool 

De Hove 15

8941 CA  LEEUWARDEN

info@karinapool.nl

06 294 98 644

Karina Pool_variant 2_bruin.png

Samen met mijn zusje Wieteke deel ik de duurzame ontdekkingstocht in ons leven via Sus enzo. Via de andere pagina's op deze site vind je hier meer over. Kan je er geen genoeg van krijgen? Check dan ook ons Insta kanaal: @sus_en_zo

bottom of page