top of page

Sus'tainable zussen

Weet je wat wij willen bereiken met Sus enzo? Dat we samen de wereld een beetje mooier maken. Omdat het kan, omdat het moet en omdat het leuk is! Als sus’tainable zussen, (Karina en Wieteke) nemen we je mee op onze ontdekkingsreis naar manieren om je leven gelukkiger én duurzamer te maken. Tijdens onze (kleine) events en via sociale media delen we onze ervaringen met iedereen die hier ook blij van wordt.

 

Verandering

Het tijd is voor verandering. Verandering op meerdere fronten. Zo is onze maatschappij ingericht op meer, meer, meer. Meer kopen, meer hebben, meer vliegen, maar helaas ook meer suiker en meer CO2 uitstoot. Dit zijn zo maar een aantal voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, al ervaar je die niet iedere dag. Dit is wel zo met de ‘ratrace’ waar we ons iedere dag in onderdompelen. Worden we van al die dingen die we elke dag ‘moeten’ nu echt gelukkig? Wij gaan ermee aan de slag en nemen je hier graag in mee.

Wij pionieren, onderzoeken, proberen, testen en delen onze ontdekkingsreis naar een duurzamer en gelukkiger leven. En je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te reizen.

Our Mission

Kleine stapjes

Wij willen ons steentje bijdragen. Grote problemen zoals de klimaatverandering gaan wij samen natuurlijk niet oplossen. Wel maken wij kleine stapjes onder het motto ‘alle beetjes helpen’ omdat wij ervan overtuigd zijn dat het anders kan.

Wij delen voorbeelden uit ons dagelijks leven delen en hopen daarmee anderen te inspireren. Bijvoorbeeld met onze zoektocht naar een natuurlijker voedingspatroon of bij het in balans brengen van je leven. Maar ook in ons streven om minder plastic wegwerpproducten te kopen of door het kopen van minder kleding. En het ontwijken van fast fashion!

SUU02432.jpg
susenzo3.jpg

Meet de zussen

 • Wieteke Zwama (Wiet) - 37jr. - woont in Heerenveen

 • Samen met manlief Martijn en dochters Elize en Sophia 

 • Loves books - wine & Vlieland (bij voorkeur in combinatie)

 • Verslaafd aan persoonlijke ontwikkeling 

 • Likes to keep it real
   

 • Karina Pool (Pien)  - 41 jr. - woont in Leeuwarden 

 • Samen met vriend Johan en kids Hanna en Hugo  

 • Groot Waddenfan met Vlieland als favoriet 

 • Houdt van koken en wijnen  

 • It’s time to dance on the table

Laten we connecten via ons insta account; 'sus_en_zo'

Ontmoeten 

En we willen jullie ook ontmoeten. Dat gaan we doen door het organiseren van kleine events op bijzondere locaties. Om tijdens deze events het leven te vieren, even uit de ratrace te stappen en om samen leuke dingen te doen. Tijd voor jezelf en tijd om samen de wereld een beetje mooier te maken!

bottom of page