top of page
Zoeken

Wat kunnen we doen?

Bijgewerkt op: 25 dec. 2021

Het voelt soms zo groot; klimaatverandering, ongelijkheid, armoede en ga zo maar door. Je hoeft het nieuws maar te kijken en je wordt depressief. Hoe kan het tij ooit keren? En wat kan ik daar aan doen?


Ik voel me regelmatig hulpeloos en ook wel angstig. Ik ben me heel erg bewust van de veranderende wereld. Als ik een nieuwsbericht binnen krijg van overstromingen dan krijg ik kippenvel. Het is niet meer te ontkennen dat we de aarde uitputten. Het moet anders.

Gelukkig ben ik van nature een optimist. Na een moment van angst zie ik ook kansen. En verandering! Ik kies er soms bewust voor om even geen nieuws te kijken. Dan kijk ik juist naar filmpjes van bijvoorbeeld The Happy Activist. Want laten we wel zijn, er gebeuren ook veel mooie dingen. Kijk om je heen, als je goed kijkt zie je de verandering!

Dan denk ik dus ook niet dat alles wat ik doe geen verschil maakt. Juist wel, alle kleine beetjes helpen!

Hoe concreet kunnen we het maken? Ken je de duurzame ontwikkelingsdoelen? Dit zijn doelen die op wereldwijd niveau zijn opgesteld om van de wereld een betere plek te maken. Ook wel Sustainable Development Goals genoemd, 17 in totaal. https://www.sdgnederland.nl/sdgs/ Wieteke en ik willen deze doelen als handvat gebruiken voor de insteek van Sus enzo. We zijn hierin wel realistisch, we kunnen niet overal iets in doen. Maar juist ook weer die kleine stappen die we wel kunnen doen helpen. Als je kijkt naar de kledingruil die we in maart organiseren steunen we hiermee doel 12 'Verantwoorde consumptie en productie' en doel 13 'Klimaatactie'. De kledingruil is er om kleding te hergebruiken en meer bewustzijn voor de vervuilende kledingindustrie te krijgen. En door dit te organiseren hebben we ook een aandeel in klimaatacties bij doel 12.

Bij de events die wij organiseren geven wij aan op welke manier dit bijdraagt aan de Sustainable Development Goals. Samen maken we het verschil!

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page